Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #2 ($replace) of type array|string is deprecated in /home/finovin1/www/fino-vino.ch/templates/cassiopeia/php/visitorcountry.php on line 14

Филтри

Изберете го вашиот јазик

0
Испорака
Климатски неутрален | Бесплатно од 199 CHF
Задоволство
100% задоволство на клиентите

Филтри

0
Продадено
nikad-nije-kasno-simfonija
Simfonia - Nikad nije kasno 15.90 CHF 742
Потрошено
4.3
93
barovo-red-von-tikves
Barovo Red 2021 - Tikves 27.90 CHF од 6
29.90 CHF
225
90 парчиња на лагер
+
Во кошничка
Traminec - Bovin 10.50 CHF од 6
11.50 CHF
324
75 парчиња на лагер
+
Во кошничка
4.6
agupka-von-bovin_1537640387
A'Gupka - Bovin 90.00 CHF 232
3 парчиња на лагер
+
Во кошничка
Amfora Vranec - Dalvina 7.90 CHF од 6
8.90 CHF
159
24 парчиња на лагер
+
Во кошничка
4.4
dalvina-synthesis
Synthesis cuvèe barrique - Dalvina 16.50 CHF од 6
17.90 CHF
155
57 парчиња на лагер
+
Во кошничка
-20%
dalvina-amfora-cuvee-white
Amfora Cuvèe White - Dalvina 7.50 CHF6.00 CHF од 6
8.90 CHF7.12 CHF
161
31 парчиња на лагер
+
Во кошничка
Petit Verdot - Bovin 16.00 CHF од 6
17.00 CHF
223
60 парчиња на лагер
+
Во кошничка
5
Сорти на грозје
30
Вина
79
Награди
Сорти на грозје
Црвено
Vranec
Cabernet Sauvignon
Merlot
Pinot Noir
Kratosija
5
Сорти на грозје
16
Вина
44
Награди
Сорти на грозје
Бело
Temjanika
Chardonnay
Riesling
Traminec
Smederevka
4
Сорти на грозје
6
Вина
12
Награди
Сорти на грозје
Розово
Vranec
Cabernet Sauvignon
Merlot
Pinot Noir
Macedonia winery
Традиција
Вино на Македонија
Историјата на винарството во Македонија се враќа во 13 век п.н.е. - од времето на Александар Велики до римското и турското владеење. Бидејќи повеќето луѓе никогаш не пробале и не виделе македонско вино, малкумина знаат дека земјата има богата традиција на производство и потрошувачка на вино и дека во нејзините лозја се одгледуваат многу автохтони сорти грозје.
Страстен одгледувач
Индикатори за квалитет на вино
Сложеност
Висококвалитетните вина се покомплексни во нивниот профил на вкус. Тие често имаат бројни слоеви кои ослободуваат вкусови со текот на времето. Овие вкусови можат да се појават на небото едно по едно, што ви дава време да уживате во секој пред да се појави следниот.
Биланс
Петте компоненти - киселост, танини, шеќер / сладост, алкохол и овошје - мора да бидат избалансирани. За вината што треба да созреат неколку години за да достигнат зрелост, тие имаат време што им е потребно за да постигнат оптимална рамнотежа.
Типичност
Друг индикатор за квалитетот на виното е типичноста или како виното изгледа и вкусува како што треба. На пример, колку виното Мерло „има вкус на Мерло“.
Интензитет и завршна обработка
Висококвалитетните вина изразуваат интензивна арома и долготраен финиш, а аромите траат по проголтањето на виното. Аромите што исчезнуваат веднаш може да покажат дека вашето вино во најдобар случај е со слаб квалитет.
2
Weinshop Wängi | Exclusive Wines | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co