Филтри

0

Филтри

0

Godsin Muscat Temjanika - Dalvina 157

Qualitativer, süß und leicht, muskatartiger, sortenreiner, sehr aromatischer Temjanika-Wein mit einer reichen Palette an Aromen wie Orangenblüte, Orangenschale, weißen Blüten, getrockneten und frischen Aprikosen, Honig- und Moschusparfüm. Unser Muscat Blanc ist mit Leichtigkeit angenehm zu spiel ...Повеќе...

Godsin Muscat Temjanika - Dalvina

Категорија: My Selection Код на статијата: 157

Квалитативно, слатко и лесно, морско оревче, едноразновидно, многу ароматично вино Темјаника со богата палета на ароми како што се цвет од портокал, кора од портокал, бели цветови, суви и свежи кајсии, парфем од мед и мошус. Нашиот Мускат блан е пријатен за играње со леснотија и го држи непцето. Присутни се тони цветни ноти, но со доволно вкус да не исчезнат цела минута по последната голтка.

0.75 l
2020
12.5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 15,87 CHF1l = 14,53 CHF
11.90 CHF
10.90 CHF од 6

15 парчиња на лагер
+
Во кошничка
4.5 5 2 Product
  • Опис
  • Garantie
  • Коментар
  • Оставете коментар
Карактеристики
Температура на сервирање
10°C12°C
Комбинација со храна
Бери
Слатки
Food bobice, food-slatkisi
10
12

Qualitativer, süß und leicht, muskatartiger, sortenreiner, sehr aromatischer Temjanika-Wein mit einer reichen Palette an Aromen wie Orangenblüte, Orangenschale, weißen Blüten, getrockneten und frischen Aprikosen, Honig- und Moschusparfüm. Unser Muscat Blanc ist mit Leichtigkeit angenehm zu spielen und hält am Gaumen. Tonnenweise blumige Noten vorhanden, aber mit genug Geschmack, um nach dem letzten Schluck eine ganze Minute lang nicht zu verschwinden.

Vino Temjanika qualitativo, dolce e leggero, simile alla noce moscata, monovitigno, molto aromatico con una ricca tavolozza di aromi come fiori d'arancio, buccia d'arancia, fiori bianchi, albicocche secche e fresche, miele e profumo di muschio. Il nostro Moscato Bianco è piacevole da suonare con disinvoltura e trattiene il palato. Sono presenti tonnellate di note floreali, ma con abbastanza sapore da non andare via per un minuto intero dopo l'ultimo sorso.

Vin de Temjanika qualitatif, doux et léger, de type muscade, monocépage, très aromatique avec une riche palette d'arômes tels que fleur d'oranger, écorce d'orange, fleurs blanches, abricots secs et frais, parfum de miel et de musc. Notre Muscat Blanc est agréable à jouer avec facilité et tient en bouche. Des tonnes de notes florales présentes, mais avec suffisamment de saveur pour ne pas disparaître pendant une minute entière après la dernière gorgée.

Квалитативно, слатко и лесно, морско оревче, едноразновидно, многу ароматично вино Темјаника со богата палета на ароми како што се цвет од портокал, кора од портокал, бели цветови, суви и свежи кајсии, парфем од мед и мошус. Нашиот Мускат блан е пријатен за играње со леснотија и го држи непцето. Присутни се тони цветни ноти, но со доволно вкус да не исчезнат цела минута по последната голтка.

0.75
2020
12.5
4.2
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Dalvina WineryDalvina Winery

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Листа од коментари:
Уште нема оставено коментар.
Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
2
Weinshop Wängi | Exclusive Wines | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co