Филтри

0

Филтри

0

Temjanika Luda Mara - Tikves 319

Temjanika ist ein trockener Qualitätswein mit ausgeprägten grüngelben Nuancen. Er verfügt über perfekt ausgewogene, moschusartig-florale Aromen mit ausgeprägten Veilchen-, Rosen- und Mandarinengerüchen. Er hat einen gut ausbalancierten und diskreten Geschmack mit langanhaltendem Abgang. Ser ...Повеќе...

Temjanika Luda Mara - Tikves

Категорија: My Selection Код на статијата: 319

Темјаника е суво квалитетно вино со изразени зелено-жолти нијанси. Има совршено избалансирани, мошусно-цветни ароми со изразени ароми на виолетова, роза и мандарина. Има добро избалансиран и дискретен вкус со долготраен финиш.

0.75 l
2020
12.5% vol.
Вклучена цена ДДВ.1l = 15,87 CHF1l = 14,53 CHF
11.90 CHF
10.90 CHF од 6

8 парчиња на лагер
+
Во кошничка
4.61668 5 60 Product
  • Опис
  • Produzent
  • Region
  • Garantie
  • Коментар
  • Оставете коментар
Карактеристики
Температура на сервирање
10°C12°C
Комбинација со храна
Овошни салати
Месо
Варен зеленчук
Food vocnasalata, Food meso, food-povrcebareno
10
12

Temjanika ist ein trockener Qualitätswein mit ausgeprägten grüngelben Nuancen. Er verfügt über perfekt ausgewogene, moschusartig-florale Aromen mit ausgeprägten Veilchen-, Rosen- und Mandarinengerüchen. Er hat einen gut ausbalancierten und diskreten Geschmack mit langanhaltendem Abgang.

Temjanika è un vino secco di qualità con pronunciate sfumature giallo-verdi. Ha aromi floreali muschiati perfettamente equilibrati con aromi pronunciati di viola, rosa e mandarino. Ha un gusto equilibrato e discreto con un finale persistente.

Temjanika est un vin sec de qualité avec des nuances vert-jaune prononcées. Il présente des arômes floraux musqués parfaitement équilibrés avec des arômes prononcés de violette, de rose et de mandarine. Il a un goût bien équilibré et discret avec une finale de longue durée.

Темјаника е суво квалитетно вино со изразени зелено-жолти нијанси. Има совршено избалансирани, мошусно-цветни ароми со изразени ароми на виолетова, роза и мандарина. Има добро избалансиран и дискретен вкус со долготраен финиш.

0.75
2020
12.5
4.1
Mundus Vini Silver
Yes
Yes
Тежина: 100 kg
Произведувач: Tikveš WineryTikveš Winery

Тиквешки вински регион

Тиквешкиот вински подрегион се наоѓа на иста географска должина како и Тоскана во Италија, Бордо во Франција и долината Напа во САД. Според површината, тој е еден од најголемите региони во Македонија, кој се наоѓа на 41-42˚ географска ширина. Климата е мешовита, континентално-медитеранска. На југ од Тиквешкиот регион преовладува медитеранска клима со долги и топли лета.

На север преовладува континенталната клима со благи и дождливи зими. Средната годишна температура е 13,3˚C, додека, пак, во периодот на вегетација е 18˚C. За време на летниот период, температурите може да достигнат над 40˚C. Средната вредност на водниот талог за време на вегетацискиот период е 300-500 mm.

Тиквешкиот регион од три страни е „заштитен“ со планини што оневозможуваат северните ветрови да продрат до лозовите насади. Во Тиквешкиот регион преовладуваат следните видови почви: рендзина, смолник, делувијална, алувијална и тера роса (Terra Rosa).

Tikveš

Приказната за винаријата "Тиквеш" започнува пред 130 години, далечната 1885 година. Таа е најстарата и најголемата винарија во Југоисточна Европа.

Откако М6 Инвестмент груп ја презеде винаријата во 2003 година, имаше значителни инвестиции од близу 30 милиони евра во најнова технологија, а особено внимание беше посветено на подобрување и модернизирање на целиот производствен процес.

Тиквеш експериментира да создаде нови вкусови кои ќе генерираат нови потреби на потрошувачите. Секој "пронајдок" што го прават е вистинска комбинација на локални и меѓународни видови грозје; локалната традиција на вино и светските искуства.

Овој процес на експериментирање во нивната "лабораторија" го раководи Филип Камби – најдобриот вински консултант во светот за 2010 година, според реномираниот "Wine Advocate", Роберт Паркер.

Гаранција за задоволство

И покрај внимателната контрола на квалитетот, може да се случи вината да имаат вкус на плута или други оштетувања.

Само испратете ни е-пошта на support@fino-vino.eu и ќе добиете рефундирање на целосната куповна цена или замена за испорака за вашата нарачка.

Листа од коментари:
Уште нема оставено коментар.
Гласај:

Дајте коментар за овој производ:

Име:
2
Weinshop Wängi | Exclusive Wines | Wein Mazedoniens
Powered by limun.co